Sharifah Khasif Kahwin Dengan Dato' Seri (5 Gambar)

Sharifah Khasif Kahwin Dato' Seri. Inilah gambar majlis perkahwinan Sharifah Khasif dengan pasangannya Dato’ Seri Mohamad Hizal. Tahniah kami ucapkan kepada Ustazah Sharifah Khasif Fadzilah kerana selamat melangsungkan pernikahan ini.

Sharifah Khasif nikah Datuk Seri

Mungkin ramai yang kurang mengenali Sharifah Khasif, tetapi dia agak popular selepas muncul naib juara Akademi Al-Quran musim ketiga di TV9 dan juga juara pertandingan musabaqah peringkat Kebangsaan.

Dia juga pernah mengendalikan rancangan Akademi Al-Quran musim keempat dan Kalam Suci sebagai pengacara. Bertuah suaminya memperisterikan Sharifah yang bukan saja cantik tetapi tinggi pengetahuan agama. Sejuk rumah tangga dan cahaya mata bakal ditimang terang hati kerana ibunya pandai mengaji.


Sharifah Khasif kahwin

gambar kahwin Sharifah Khasif



20 Komentar untuk " Sharifah Khasif Kahwin Dengan Dato' Seri (5 Gambar) "

ustazah moden..bermekap tebal bagai...baju menampakkan bentuk tubuh..kening cukur (lau style mekap pun, xyahla halus).... xlayak dipanggil ustazah... tudung pun xdela labuh mana..tgk pic sebelum2 ni pun, nmpak dada gk..bek panggil ngn panggilan nama jek, xyah letak ustazah....hurmm

2nd wife? 1st wife datin zakiah

Tak payahlah diberikan gelaran ustazah. Sayang sekali, dia fasih membaca Quran tetapi tidak mendalami maknanya terutama sekali bab menutup aurat. Bahkan tak pernahkah beliau bertemu tafsir yang mengharamkan mencukur bulu kening bagi wanita? Saya peliklah, siapa yang bertanggungjawab dalam soal-soal menyolek selebriti yang masuk TV... Kalaupun disolek oleh oranglain, tuanpunya badan tak bolehkah "jaga diri sendiri"?

Masa bulan puasa hari tu sharifah khasif ada jadi hos satu rancangan agama kat tv alhijrah..rancangan ngaji lagi..mcm tertanya-tanya juga kenapa la tudungnya pendek sangat + make up pun terlalu tebal..mmg sayang sgt sbb dia seorg yg boleh membaca al Quran dgn baik dan sgt memahami pulak makna ayat2 yg dibaca..org yg xde ilmu ibarat pokok tdk berbuah tp kalau ada ilmu dan tak diamalkan lg rugi kan...

mmg rase nye tak layak dipggl ustazah.sanggup setuju nak kawin ngn laki org?mmg tak salah,tp msti dia sepatotnye paham perasaan perempuan kan..dia ajar anak2 dato seri 4org ni ngaji..tp mcm sambil menyelam,minum air kan.org da anggap dia mcm keluarga,siap bwk gi melancong..mcm ni dia balas kat first wife dato seri?

#datinsrizakiah,tabahkanhati#

Mudah-mudahan Datin Sri Zakiah tabah menjalani hidup dan mendapat payung mas di syurga nanti, sabarlah datin menjadi penghulu bidadari, suami mendapat status mengikut Sunnah Rasulullah...

Semoga Sharifah Kasif bahagia, diberkati dan dirahmati Illahi. Amin.

yeke dieorg bawak dia skali gi Jepun?silap2 mase tu dah berputik perasaan kot...ape sbnrnye niat 'ustazah' ni?

maaf ye..menurut ada seorg ustaz ni,kat syurga mane ade cite pasal pyung mas ni...kat sane smua da pnuh dgn kemewahan..

Bila time mengajar anak2 tok seri tu ngaji kt rumah mmg komfem la uztazah ni adjust baeekkk punya bapak anak murid die tu.. Hahaha.. Terbaik la uztazah! Strategy menangkap ikan besar berjaya.. Hehe..

Semoga isteri pertama datin sri zakiah xmenyesal amik uztazah yg mengajar anak2 die ngaji... Sebab tetiba laki kene ngorat ngn ustazah.. Ataupun ustazah dingorat oleh dato.. Hehe.. Semoga berbahagia...

kesiannya isteri pertama. Perasaan yg mengambil dan diambil tidak sama.Isteri kedua akan rasa apbl si suami mncari istri ketiga... ms tu br dia rs betapa perit n pedih hati seorang isteri...ms ni ustazah blh lah nak brckp dr sudut agama.... tp..klu btl...seorang ustazah...anda kena mnjaga hati dan perasaan isteri pertama...malu, aib...seme ada

siapa la yang letak title ustazah nih, sharifah ni dulu amik course finance cuma bapak dia je selalu bawak dia gi masuk pertandingan membaca quran selain dia berkhatam seawal 5 tahun tapi itu tak menjadikan dia seorang ustazah....

Kesian datin seri, ustazah dan perempuan2 yg pernah mengenali mamat hizal ni.. Mamat ni Kuat rasuah dikementerian yg beliau kerjasama utk mengimport....... & Kuat menganiaya perempuan..
Tuhan tu ada berooo.. Udah2 la menganiaya perempuan dengan kuasa duit tu.. Semoga kembali ke pangkal jalan. Aminn..

Ku sangka panas hingga ke petang rupanya hujan ditengahari..... Owh tidak tidak, sampai hati nya seorang lelaki melukai hati seorang perempuan...wahai teman ku ..aku dapat merasakan bagaimana perasaan teman ku itu ...terpaksa pasrah..sabarkan hatimu duhai teman..aku dipihak mu duhai dtn sri zakiah

Tak hingin nak doa mcm nih..

Dah sah dia gunakan power al quran untuk kawin dgn dt sri...rupa tak lah cantik sangat..

ASTARGFIRULLAH.....patutla nak merahsiakan dari semua..apa dah jadi ni Ustazah yg saya minati sejak di dalam Akedemi Al_Quran lagi..Baju ketat menampakkan susuk tubuh, bercukur kening, Inai...masyaAllah..lepas tak payah la nak bercakap pasal hati dan perasaan seorang perempuan dan jodoh..sikit habuk pun aku tak akan sesekali percaya lagi..malu dan sedih serta x tau nak cakap apa lagi..piii raahhh....hafal Al_Quran orang buta pun boleh!!!!!!

kepoh la kau..tak dptla la tu yg jeles

kepoh la lu..laki boleh kawin 4, cuba ko jadi laki ko pun nak gak..dah Allah izinkan adala sebabnya, siapa ko nak hukum org..pirahhhh