GAMBAR KALIMAH ALLAH KEJADIAN BULAN HALO

Imej Kalimah Allah Pada Bulan Fenomena Halo Moon

Halo Moon adalah fenomena bulan yang kelihatan seolah-olah dikelilingi cincin dan ianya berlaku disebabkan pembiasan cahaya bulan yang melalui kristal ais (ketulan ais) pada awan jenis sirus yang terletak kira-kira 5 hingga 10 kilometer dari permukaan bumi.

Cahaya bulan itu akan dibias dan dipantulkan oleh kristal ais maka cincin yang kelihatan di sekiling bulan itu merupakan cahaya bulan yang terserak seperti gambar di atas. Fenomena Halo Moon bukanlah sesuatu yang luar biasa malahan sering berlaku apabila bulan melalui keadaan tertentu.

Gambar Fenomena Lingkaran Bulan Halo Pada 9 Oktober 2011

Fenomena "Halo Bulan" iaitu fenomena bulan yang kelihatan seolah-olah dikelilingi cincin disebabkan pembiasan cahaya bulan yang melalui kristal ais pada awan jenis sirus yang dirakamkan di Ampang, Selangor. - Utusan/DJOHAN SHAHRIN SHAH

Namun lain pula kejadiannnya apabila seorang hamba Allah yang berjaya menangkap fenomena Halo Moon yang mempunyai  kalimah Allah swt seperti gambar di bawah ini. Cuba lihat gambar kalimah Allah kat bawah ni. Memang jelas kelihatan.

Gambar Kalimah Allah Dalam Kejadian Bulan Halo