DAVID VILLA HINA ISLAM MESUT OZIL?

Insiden panas itu bermula apabila Marcelo melakukan terjahan keras terhadap pemain gantian Barcelona, Cesc Fabregas pada penghujung perlawanan, sekali gus menyebabkan para pemain kedua-dua pasukan termasuk di bangku simpanan bergaduh. Tidakan tersebut membuatkan kesemua pemain campur tangan sehingga Villa dikatakan mengeluarkan kata-kata yang menghina agama Islam. Ozil yang berang tindakan Villa itu terus bertengkar dengan Villa.

Ozil dikatakan mempertahankan tindakannya dan telah mengeluarkan kenyataan:

"I was defending my religion, because David Villa insulting Islam!

sumber: allvoices.com

UPDATE SILA BACA!!:


Berikut merupakan video pergaduhan perlawanan tersebut:




16 Komentar untuk " DAVID VILLA HINA ISLAM MESUT OZIL? "

ptt la marah sgt ozil masa tu...bagus tindakan dia...kata say no to racism tp die org jugak yg buat...ape la...mintak2 villa kene tindakan setimpal

.
nak bertumbuk pasal team ke , manager ke , gaji ke ,bangsa ke , kaum ke,negara ke , negeri ke takper....tp agama Islam ianya teratas berbanding dunia...
kalau kau(bukan islam),jgn lah nak main2 ngan agama islam kerana agama Islam diletakkan ditempat tertinggi bg muslim2 didunia. lain lah agama lain tu....agama lah tempat mencarut,mengarut dan pelbagai lagi...so Islam totaly different.

barcelona...pasukan luar nikah tuuu

Menarik sahabat, saya minta izin copy artikel ini. Saya sokong Mezut Ozil dan mengutuk tindakan David Villa yang keterlaluan.....

http://sports.gather.com/viewArticle.action?articleId=281474979981839

takkan ozil marah tanpa sebab..isu agama ni bukan main2.. diorang kan pro..x kan suka2 nak marah macam tu skali.. so teruk la si villa nih.. =="

benda tu x betul pn. khedira ckp dlm twitter mesut ozil xada twitter and semua statement yg kononnya dari ozil adalah FAKE!!

jgn cpat mghukum,, kaji dlu sma ada isu ini btul@x..

Nampaknye ini personel matters..attitude player tu sendiri yg xbetul..so,catalans still da best club..hu2..

Apa salahnyer kalau orang tak suker agamer Islam? Tak salah kan? Hak individu? Lagipun bukannyer David Villa menghina agama islam dalam surat khabar ker dlm beriter ker. Tak payah nak jadi ulamah lah korang sumer. Rilek la…..korang bukannyer kenal pun David Villa

xksah la pape pon..skrg villa da patah kaki,,tuhan maha adil,,woi osama,,ko ney ckap gna pale lutut ka apa,,agame mne yg ajo org mghina agama lain hah,,aga nenek ko ea,,sume agama na kn keamanan,,xpyh la na tmbulkn senstiviti lapuk,,,

erm...beliau main dgn real madrid kan... ape yg aku nmpak selain dari aurat ..ade lambang salib kt logo real madrid tu .. ini jugak merupakan pengihanaan beliau kepada agama Allah...

Mamat bodoh manalak osama ni..akai xdk ka..dh hina agama islam mesti la kena mrh..ang ni kafir ka?

Ibarat org hina mak ko..ko ble wat rilek ja..bodo tul ko ni

Anonymous,...ak nk ckap,.lambang real madrid yg ad salib 2 dh x dew la,..diorng dh buang,..sbb diorng tau ad rmai pemain islam kt real,.jd ko x ble tuduh ozil 2 hina islam,..ckp pkai otak skit,..bukan hati,..

Tak suk dengan menghina tu dua perkara yang berbeza . If Villa hates islam then , let him be . But , if Villa dah mula kutuk and menghina , you have the right to defend your religion .

I dont know wheter you are muslim or not but you sounds ridiculous and looked like an idiot . Sorry